Dünya Sağlık Günü'nün önemine dikkat çeken Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sağlığın sadece bedensel değil, aynı zamanda zihinsel ve bütünsel bir iyilik halini içerdiğini belirtti. Bağımlılıkların sağlığa olan olumsuz etkilerine değinen Öztürk, Türkiye'nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak Yeşilay'ın, alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Toplumun sağlıklı ve umut dolu bir geleceğe ulaşabilmesi için bağımlılık riskinden uzak durmanın, sağlıklı alışkanlıklar kazanmanın ve riskli ortamlardan kaçınmanın kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Öztürk, tütün kullanımının dünya genelinde milyonlarca ölüme sebep olduğunu belirterek, Yeşilay'ın "BIRAKABİLİRSİN" mobil uygulamasıyla tütün bağımlılığından kurtulmak isteyenlere destek sunduğunu açıkladı. Sağlığın en değerli hazinemiz olduğunu vurgulayan Öztürk, bütünsel bir iyilik halinin sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade etti.

Yeşilay olarak, bağımlılıkların önlenmesi ve gençlerin sağlıklı yaşam bilinciyle yetişmesi için çeşitli eğitim ve bilinçlendirme programları düzenlediklerini söyleyen Öztürk, sporcunun ve sanatçının öneminin altını çizdi. Sporun, bağımlılıkların önlenmesi ve tedavi süreçlerinde kritik bir rol oynadığını belirten Öztürk, Yeşilay'ın sanatsal faaliyetler ve spor etkinlikleriyle toplumu bağımlılıklarla mücadeleye teşvik ettiğini ve sağlıklı yaşam bilincini yaymaya çalıştığını dile getirdi.

Otomobil HES Kanalına Uçtu: 1 Yaralı, 2 Kayıp Otomobil HES Kanalına Uçtu: 1 Yaralı, 2 Kayıp