Yükseköğretim Kurulu'nun alınan yeni denklik kararıyla birlikte Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk gibi önemli programlardan mezun olanlar için YKS'ye girme zorunluluğu ortadan kalktı. Uluslararası sıralamalarda ilk 400'de yer alan üniversitelerden mezun olanlar, artık YKS'ye girmeden şartları karşılamış kabul edilecek.

Bu yeni düzenlemeyle, ilk bin içinde yer alan üniversitelerin bu programlarından mezun olanlar için başvurular transkriptlerine göre yapılacak ve YKS'ye girme veya başarı şartını yerine getirme zorunluluğu ortadan kaldırılmış oldu.

Millî Eğitim Bakanı Tekin, İl Millî Eğitim Müdürleriyle Ankara'da Toplantı Gerçekleştirdi Millî Eğitim Bakanı Tekin, İl Millî Eğitim Müdürleriyle Ankara'da Toplantı Gerçekleştirdi

Ancak, yurt dışında öğrenim gören öğrencileri etkilemeyecek şekilde yapılan düzenlemenin, 15 Mart 2024 tarihinden sonra yurt dışında kayıt olmak isteyen öğrencileri kapsayacağı belirtiliyor. İlk bin içinde yer almayanlar için ise yurt dışında üniversite okumak isteyenler için süreç farklı işleyecek. Bu kişilerden, denklik sorununu çözebilmek için YKS sınavına girilmesi ve ilgili programın başarı sıralaması şartını yerine getirilmesi istenecek. Bu düzenlemeyle, özellikle sağlık ve hukuk alanlarında eğitim görmüş olanlar için büyük bir kolaylık sağlanmış olacak.