Haber Merkezi - ABD'de yaşayan iki tiyatro oyuncusu, Kürd kültürünü ve tarihini anlatan bir oyun sahnelemekte. Oyun, dünyanın en eski mitolojik hikayelerinden biri olan Gılgamış destanını ve Halepçe katliamını temel alıyor. Kajal Ahmad'ın ‘I will dance with those oak trees as long as takes us’ şiirinden esinlenen oyun, Kürdlerin tarihindeki acı ve direnişi dramatik bir şekilde sunuyor.

Tiyatro oyununun direktörü Bêrivan Alothmanê, oyunun Kürd ulusu ve Kürdistan'ı konu aldığını vurgulayarak, birçok izleyicinin Kürdlerin tarihini bilmediğini ve oyun sonrasında duygusal bir etkileşim yaşadıklarını belirtti. Alothmanê, amacın Kürdlerin başına gelenleri Batılılara ve Amerikalılara anlatmak olduğunu ifade etti.

Oyunda kullanılan karakterler, Gılgamış destanının baş kahramanları Enkidu ve Ninsun’dan isimlerini alıyor. Kürdlerin tarihindeki çeşitli katliamları konu alan pankartlarla zenginleşen oyun, izleyicilere Kürdlerin yaşadığı travmaları ve direnişi anlatmayı hedefliyor.

ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor

Oyun, Washington D.C, Pensilvanya ve New Jersey gibi eyaletlerde gösterildi ve Avrupa ülkelerine turne düzenleme planları yapıyor. Tiyatro Organizasyon Direktörü Berivan Alothmane, Avrupa'ya ve diğer yerlere gitmeleri için daha fazla destek talep ediyor.

Editör: Ömer Faruk