Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Gazze'deki ateşkesin sağlanması amacıyla üst düzey yetkililerin "hafta sonundan önce" Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geleceğini açıkladı. Günlük basın toplantısında konuşan Jean-Pierre, söz konusu görüşmelerin Gazze halkı için kritik bir rahatlama sağlayacağını vurguladı. Anlaşmanın insani yardımın Gazze'ye ulaşması açısından da büyük önem taşıdığını belirten Jean-Pierre, "Bu anlaşmanın artık sonuçlanma vakti geldi. Masada olan her şey, bu hedefe ulaşmak için düzenleniyor." dedi.

Fransa'da Filistin Destekçisi Hemşirenin Gözaltına Alınmasına Tepki Fransa'da Filistin Destekçisi Hemşirenin Gözaltına Alınmasına Tepki

Jean-Pierre, anlaşmanın gerçekleşmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade ederken, Başkan Joe Biden'ın da bölge liderleriyle sürekli temas halinde olduğunu dile getirdi. Bilindiği üzere, 15-16 Ağustos tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail ve Hamas arasında esir takası ve ateşkes görüşmeleri yapılmıştı. Önümüzdeki hafta Kahire'de devam etmesi planlanan görüşmelerin, nihai bir ateşkes anlaşmasına varılması amacıyla büyük önem taşıdığı bildiriliyor.

Kaynak: Görsel Haber