AK Parti ve MHP heyetleri, yaptıkları 13 görüşmenin ardından yerel seçimlere yönelik iş birliği çerçevesini netleştirdi. 30 büyükşehir ve 29 ilde ortak adaylarla seçime katılma kararı alındı.

Edinilen bilgilere göre, MHP'nin Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday göstermesi planlanırken, AK Parti bu illerde MHP'nin adayını destekleyecek. Ayrıca, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de MHP'nin adaylarını desteklemesi bekleniyor. Rize'de ise MHP'nin aday göstermemesi öngörülüyor. Bitlis'in Ahlat ilçesi ve Bilecik'in Söğüt ilçesinde ise AK Parti ve MHP'nin sırasıyla destekleyeceği adaylar belirlendi.

HÜDA PAR'dan DEM'e Sert Uyarı: "Bu Gittiğiniz Yol, Yol Değil, Vazgeçin" HÜDA PAR'dan DEM'e Sert Uyarı: "Bu Gittiğiniz Yol, Yol Değil, Vazgeçin"

Toplamda 51 ilin 22'sinde her iki parti kendi adaylarıyla seçime gidecek. Kalan 29 ilin merkezlerinde ise iş birliği yapılacak, böylece AK Parti ve MHP, 81 ilin 59'unda iş birliği yapmış olacak. Büyükşehir statüsünde olan İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ilçelerinde de iş birliği olabileceği belirtiliyor.

Ekim ayında başlayan iş birliği toplantıları, 13. buluşma ile sona erdi. Liderlere sunulacak olan oluşturulan taslağın değerlendirmesi için Erdoğan ve Bahçeli'nin bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

Ayrıca, AK Parti'nin Yeniden Refah Partisi ile İstanbul-Ankara-İzmir özelinde Büyük Birlik Partisi, DSP ve HÜDA PAR ile de çeşitli seçim çevrelerinde iş birliği yapması beklentiler dahilinde. AK Parti'nin İstanbul adayını ocak ayı başında, diğer şehirlerin adaylarını ise ocak ayı ortasında açıklaması öngörülüyor.

Editör: Ömer Faruk