Esenler Belediyesi, Ali Kuşçu Kültür Sanat Sezonu kapsamında gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve yapay zekâ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Yapay Zekâ Atölyesi" düzenledi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen atölye, 6 hafta boyunca gençlere yoğun ve uygulamalı bir eğitim sundu.

Atölyede, Muhamed Cavid Ensari'nin rehberliğinde "Yapay Zekâ ve Akıllı Teknolojilerin Temel Kavramları", "Makine Öğrenmesi", "Derin Öğrenme", "Veri Ön İşleme", "Görüntü İşleme ve Görsel Tanıma", "Doğal Dil İşleme" gibi konular işlendi. Katılımcılar, program sonunda katılım belgesi alarak bilgi ve becerilerini geliştirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Atölye eğitmeni Muhamed Cavid Ensari, yapay zekâ konusunda bilinçli kullanımın önemine vurgu yaparak, teknolojinin sağladığı fırsatları ve etik sorumlulukları ele aldıklarını belirtti.

Katılımcılardan Adil Uzundağ, atölyenin kendisi için çok faydalı olduğunu ve mekatronik mühendisliği öğrencisi olarak kendi robotlarını geliştirirken yapay zekâyı da bu sürece dahil ettiğini dile getirdi. Diğer bir katılımcı Duygu Akdeniz ise yapay zekâ ve veri bilimine olan ilgisinden dolayı atölyeye katıldığını ve gelecekte yapay zekânın pek çok iş olanaklarını artıracağına inandığını ifade etti.

Brasco'nun Valorant'taki Optimum Ayarları Brasco'nun Valorant'taki Optimum Ayarları

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği bu nitelikli atölye, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırarak geleceğe daha hazırlıklı adımlarla ilerlemelerine katkı sağladı.