Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca'ya Ziyaretler Devam Ediyor Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca'ya Ziyaretler Devam Ediyor

Altınova’da bulunan marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edilerek, raflardaki ve kasalardaki fiyatlar karşılaştırıldı ve fiyat denetimi yapıldı.

Ekipler, ilçedeki zincir marketlere giderek, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması ile ilgili kanun çerçevesinde sebze, meyve, temel gıda ürünleri ve temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol ettiler. Ekipler, rafları gezip fiyat artışlarını, raf ile kasa fiyatları arasındaki farkları, ürünlerin raf ömrünü, gramajını, irsaliye karşılaştırmasını, tüketim tarihini ve diğer uygunluk kurallarını incelediler.

“Denetimler Devam Edecek”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, halkın menfaatini ve sağlığını korumak amacıyla ilçe genelinde ekiplerin denetimlerini sürdürdüklerini belirterek, "Sağlıksız ürünlerin satılmasına, haksız fiyat artışına ve stokçuluğa müsaade etmeyeceğiz. Ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına karşı tedbirlerimizi alıyoruz ve denetimlerimizi düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve halkımızın haklarını korumak için çaba göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ticaret İl Müdürlüğü’ne Sevk

Marketlerde yapılan denetimlerle vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar, “Vatandaşlarımızdan özellikle aldıkları ürünlerin son kullanma tarihine bakmalarını rica ediyoruz. Raf ve kasa fiyatlarını kontrol etmelerini önemsiyoruz. Ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde ortaya çıkabilecek fahiş fiyat uygulamalarını tespit ederek gerekli tutanakları tutuyoruz ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne sevk ediyoruz" açıklamasında bulundu.