Güncel

Atatürk Parkı'nda Hamas ve Gazze'ye Destek Açıklaması

Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında din görevlileri, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki gösterdi.

Abone Ol

Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda din görevlisi, İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İslami sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve medrese talebeleri katıldı. Basın açıklaması, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Filistin'de süregelen işgal, katliam ve soykırıma vurgu yaparak, "İslâm dünyasının liderlerinin duyarsızlığı yüreğimizi dağlıyor. Gazze, 7 Ekim'den bu yana işgal rejimi tarafından insanlık, kanun ve kural tanımadan bebek, çocuk, kadın, sivil ve yaşlılara karşı savaşılmaktadır. Dünya bu dramaya sessiz ve sağır kalıyor. İnsani, ahlaki değerlere ve insan haklarına saygılı olan herkesi bu soykırıma karşı durmaya çağırıyoruz" dedi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de işlediği savaş suçlarına dikkat çeken Cihan, "Tarih bu günleri kara bir leke olarak yazacaktır. Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Binalar, hastaneler, okullar, camiler acımasızca bombalanmaktadır. İki yüzlü Batı medeniyeti Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İnsan hakları örgütleri bu insanlık dışı vahşeti sadece seyretmektedir" şeklinde konuştu.

Ahmet Cihan, Gazze'de acil ateşkesin sağlanması gerektiğini belirterek, "Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail terör devletidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve vahşi saldırlar nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması, yapılan dua ile sona erdi.