Güncel

Bakanlık, 9 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının nedenini açıkladı!

Bakanlık, 9 kişinin öldüğü otobüs kazasının sebebini açıkladı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 9 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs kazasının sebebini duyurdu.

Abone Ol

Görsel Haber- Genel Müdürlük, Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Sarıyar-2 Tüneli çıkışında meydana gelen kazada, otobüs sürücüsünün tünel içi giriş ve çıkışlarından sonra normalden 3 kat daha hızlı seyrettiğini belirtti. Açıklamada, kaza sonrası Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne bildirilen verilerin incelendiği ve otobüste yönetmelik gereğince bulunması gereken şoför ve görevlinin tespit edildiği ifade edildi.

Ayrıca, Sarıyar-2 Tüneli'nin 2017 Mart ayında trafiğe açıldığı ve bu süre zarfında her yıl ortalama 12 milyon aracın geçiş yaptığı, ancak bu mevkide daha önce herhangi bir ölümlü kazanın yaşanmadığı vurgulandı. Kazanın meydana geldiği tünel çıkışında otobüsün, belirlenmiş hız sınırlarına uymayarak 98,7 kilometre hıza ulaştığı belirtildi. Açıklamada, sürücünün trafik işaret ve işaretçilerine uymadığına dair tespitlerin yapıldığı ve bu tür acı verici olayların bir daha yaşanmaması için sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısı yapıldı.