Başkan Gürel, Yalova'da Engellilerin Eserlerini Ziyaret Etti Başkan Gürel, Yalova'da Engellilerin Eserlerini Ziyaret Etti

Yalova'nın altyapı çalışmalarına hız kazandırmak amacıyla Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, 2024'ü "Yol Yılı" ilan ettiklerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan Kahramanmaraş Depremi'nin etkisiyle geciken altyapı çalışmalarının telafisi için büyük bir çaba harcanacak.

Başkan Soygüzel, Yalova'nın her noktasına etkili hizmet götürmek için yoğun bir program belirlediklerini belirtti. Bu kapsamda, 2024'te 38 milyon TL'lik bir bütçeyle 55 kilometrelik sathi kaplama programının hayata geçirileceği duyuruldu. Ayrıca, 12 kilometrelik sıcak asfalt yol yapımı için yaklaşık 40 milyon TL'lik bir bütçe ayrıldığı ifade edildi.

Köylerdeki ulaşımı sağlamak adına da önemli adımlar atılacak. Yaklaşık 250 kilometrelik arazi yolunun yapımı, bakımı ve onarımının gerçekleştirileceği belirtilirken, köy içlerindeki yolların kilitli parke uygulamalarıyla iyileştirilmesi için 2,5 milyon TL'lik bir ihale yapıldığı bildirildi. Ayrıca, "KÖYDES" kapsamında yapılacak çalışmaların da beklenen Cumhurbaşkanlığı ödeneği açıklanmasıyla birlikte planlanacağı vurgulandı.

Başkan Soygüzel, vatandaşların yaz boyunca yoğun bir şekilde yol çalışmalarını göreceğini belirtti. Bu sürecin kazasız ve verimli geçmesi temennisinde bulunan Soygüzel, 2024'ün Yalova için altyapı atağı yılı olacağını vurguladı.