Güncel

"Belgrad Sokaklarında Yankılanan Çağrı: Cumhurbaşkanı Vucic'in İstifası Talep Ediliyor

Sırbistan'da muhalifler, 17 Aralık'taki seçim sonuçlarına yönelik olarak Belgrad'da düzenledikleri gösteride binlerce kişi toplandı. Göstericiler, seçimlerin iptal edilmesini ve Cumhurbaşkanı Vucic'in istifasını talep etti."

Abone Ol

"Sırbistan'da, 17 Aralık'ta gerçekleşen genel ve yerel seçimlerin sonuçlarına yönelik muhalif protestolar, başkentteki Terezija (Tereziya) Çeşmesi yanında başladı ve 13 gündür devam ediyor. Gösterilerde 17 Aralık'taki seçimlerin iptal edilmesi talebi öne çıkarılıyor ve Özgürlük ve Adalet Partisi Başkan Yardımcısı Marinika Tepic, açlık greviyle bu talebi dile getiriyor.

Muhaliflerin oluşturduğu "Sırbistan Şiddete Karşı" seçim ittifakından Radomir Lazovic, uluslararası toplumu sessiz kalmamaya çağırarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını ifade etti.

Muhaliflerin protestolarının önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ise muhaliflerin seçimlere ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve Sırp İlerleme Partisi'nin (SNS) kazandığı seçimlerin adil olduğunu savunuyor."