ABD Başkanı Joe Biden, Kuzey Carolina'da düzenlediği seçim kampanyasında önemli açıklamalarda bulundu. Eskisi kadar rahat yürüyemediğinin ve konuşamadığının farkında olduğunu belirten Biden, "Genç değilim ama ne yapmam gerektiğini biliyorum," dedi. Biden, gerçekleri konuşmayı bildiğini ve yanlışla doğruyu ayırt edebildiğini vurgulayarak, "Milyonlarca Amerikalı gibi, düştüğümde de kalkmayı biliyorum," ifadelerini kullandı.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Biden, ekonomiyi güçlendirmek ve dünyayı "Putin gibilere karşı korumak" konusunda ne yapması gerektiğini bildiğini ifade etti. Ayrıca, "Eğer kalpten bu işi yapabileceğime inanmasaydım, tekrar aday olmazdım. Ancak risk çok büyük. Donald Trump; bu ülke, özgürlüğümüz ve demokrasi için gerçek bir tehdit," değerlendirmesinde bulundu. "Bu seçimi kazanma niyetindeyim," diyerek sözlerini tamamladı.

İlk Canlı Yayın Tartışması Eleştirilere Yol Açtı

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. Trump, program boyunca rakibine karşı net bir üstünlük sağlayamasa da, Biden ikinci kez adaylık için yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi. Tartışma sonrasında yoğun eleştiriye maruz kalan Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönündeki tartışmalar alevlendi.

Temsilciler Meclisi Üyesi Cumhuriyetçi Chip Roy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in "Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni" kullanarak Başkan Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu. Bu gelişme, Biden'ın adaylığını ve performansını daha da tartışmalı hale getirdi.

Editör: Masume Masume