Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Gazze'de yaşanan vahşeti protesto etmek ve mazlum halka destek vermek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Platform üyeleri, siyonistlerin Gazze'de uyguladığı vahşete tepki göstermek için Bingöl'ün merkezinde bir araya geldi.

Birçok Ülke Liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatına İlişkin Taziye Mesajları Birçok Ülke Liderinden İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatına İlişkin Taziye Mesajları

Ulu Camii önünde toplanan grup, "Gazze'yi Unutma" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi ve Telekom Kavşağı'nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını, Bingöl İslami Kardeşlik Ve Dayanışma Platformu adına Özhan Gili okudu. Gili, işgal altındaki Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

İnsanlık adına büyük bir zulmün yaşandığını belirten Gili, siyonistlerin kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze'de soykırım suçu işlediğini vurguladı. 198 gündür süren işgal ve soykırımın, bölgeyi ve tüm dünyayı huzurunu kaçırdığını ifade etti.

Gazze'de yaşanan izzetli direnişe vurgu yapan Gili, 35 bine yakın masum sivilin şehit olduğu, 77 binin yaralandığı gerçeğini dile getirdi. Ancak buna rağmen, Gazze'deki direnişin hala devam ettiğini ve umutlarını kaybetmeyeceklerini belirtti. Gili, direnişin, dünya güçlerinin bir araya gelmesine rağmen yenilmez olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Gazze'deki insani krizin boyutlarına da dikkat çeken Gili, bölgede açlık ve susuzlukla mücadele eden binlerce insanın olduğunu dile getirdi. Uluslararası toplumu, Gazze'ye insani yardımın ulaşmasını sağlamaya çağırdı ve işgalci İsrail'in zulmüne son verilmesini talep etti.

Program, yapılan dua ile sona erdi.

Bingol Islami Kardeslik Ve Dayanisma Platformu Aksa Tufani Islam Cografyasinin Ozgurluk Mucadelesidir De5F5Aaa923B4Aed 00Ae 4235 8123 4851B8888610