Dünya

BM Raportörü Gazze'deki Soykırımı Deşifre Etti: Bir Soykırımın Anatomisi

Abone Ol

Columbia Üniversitesi'nde Hagop Kevorkian İran Çalışmaları ve Karşılaştırmalı Edebiyat Profesörü Hamid Dabashi, BM özel raportörü Francesca Albanese'nin Filistin'deki soykırım hakkında kaleme aldığı raporu inceliyor. BM Filistin özel raportörü Francesca Albanese, İşgalci İsrail'in Filistin'deki soykırımını detaylı bir şekilde ele alan "Bir Soykırımın Anatomisi" başlıklı raporunu sundu.

Raporda, İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısının boyutu ve doğası, Filistinlilere yönelik işlenen soykırım eylemleriyle net bir şekilde ortaya konuyor. Bu rapor, İsrail'in Filistin'deki soykırımını anlatan ikinci güçlü belge olarak ön plana çıkıyor ve dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

Albanese'nin raporu, İsrail'in Filistin'deki soykırımını belgeleyen sağlam bir hukuki temel sunarken, Batı medyasının ve İsrail lobisinin tepkilerini de beraberinde getiriyor. BBC gibi kuruluşlar, raporu eleştirirken, İsrail'in Filistin politikalarını sorgulamaya ve değişime zorlamaya yönelik bir baskı olarak değerlendiriyor.

Bu rapor, İsrail'in uzun süredir sürdürdüğü vahşetin yanı sıra Avrupa ve ABD'nin de bu sürece katkı sağlayan rolünü gözler önüne seriyor. İsrail, Avrupa ve ABD'nin bu işin peşini asla bırakmamalıdır. Dünyanın dört bir yanındaki okullar ve üniversiteler bu belgeleri öğretmeye başlamalıdır!

Albanese'nin raporu, İşgalci İsrail'in soykırım politikalarını cesurca ifşa ederken, BM'nin insan haklarına dair daha geniş bir çerçevede çalışmalarına da önemli bir katkı sağladı.