Görsel Haber- BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumu değerlendiren Temsilci Ajith Sunghay, Gazze'de yemek bulamadan günlerini geçiren ailelerin varlığına dikkat çekti. Sunghay, BM Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısında, Gazze'deki sivillerin yaşadığı zorluklara ve çatışmaların etkilerine odaklandı.

Sunghay, Gazze'deki durumun felakete dönüştüğünü belirterek, Refah kentinde evlerini terk etmeye zorlanan ve barınma imkanı olmayan yerinden edilmiş insanların çaresizlik içinde yaşadığına tanık olduğunu ifade etti. Gazze'deki sağlık tesisleri, okullar ve yerleşim bölgelerinin sürekli saldırı altında olduğunu vurgulayan Sunghay, özellikle Han Yunus bölgesindeki yoğun şiddetin Gazzelileri olumsuz etkilediğini aktardı.

Sunghay, İsrail'in belirlediği "güvenli alanlar" olarak ilan ettiği bölgelere yapılan bombardımanın devam ettiğini, bu durumun sivilleri savunmasız bıraktığını ve "toplu tahliye talepleri"nin güvenliği sağlamada etkisiz olduğunu ifade etti. Gazze'deki gıda güvenliği durumunun endişe verici olduğunu vurgulayan Sunghay, özellikle kuzey Gazze'ye gıda konvoylarının ulaşamamasının ciddi bir sorun olduğunu belirtti.

BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci ise Gazze'deki gıda güvenliği durumunun giderek kötüleştiğini ve bu durumun ciddi endişe yarattığını söyledi. Sorulan bir soruya cevap veren Sunghay, Gazze'de yaşayan ailelerin çoğunun günde yalnızca bir öğün yemek yediğini ve hatta bazı ailelerin günlerini yemeksiz geçirdiğini ifade etti.

Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

BM yetkilileri, Gazze'deki çaresizlik içinde yaşayan sivillerin durumunu ve gıda güvenliği sorunlarını dikkate alarak uluslararası toplumu bu konuda acil bir çözüm bulmaya çağırdılar.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk