Güncel

Bozova'da Okul Kantinlerinde Hijyen ve Sağlıklı Gıda Satışı İçin Sıkı Denetimler

Bozova'da zabıta ekipleri kantinleri denetledi ... Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Yeni Eğitim-Öğretim Sezonunda Okul Kantinlerinde Hijyen Kontrollerini Sıklaştırıyor

Abone Ol

Bozova'da 2023-2024 eğitim-öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte, Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullardaki kantinlerde hijyen ve sağlıklı gıda satışı konusunda titiz denetimler gerçekleştiriyor.

Özellikle hijyen standartlarına büyük önem veren ekipler, kantincilere gazlı içecek, çikolata ve kızartma gibi zararlı ürünleri satmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca, zabıta ekipleri gazlı içecek, kızartma ve cips gibi ürünlerin satışını yapan işletmelere, ürünlerin son kullanma tarihini ve hijyen kontrollerini yapma konusunda da uyarılarda bulunuyor.

Denetimler sırasında kantin işletmecilerine, satılmaması gereken ürünler, hijyen şartları ve son kullanma tarihi konusunda bilgi veren ekipler, kurallara uygun davranan kantincilere teşekkür etti.

Öğrenci velileri ve öğrenciler, gerçekleştirilen denetimlerden dolayı zabıta ekiplerine teşekkür ederek, denetimlerin daha sık yapılmasını talep ettiler. Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise ilçe genelinde sağlıklı bir eğitim ortamı sağlamak amacıyla denetimlerin devam edeceğini belirtti.