Orta Doğu’daki ve Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim, petrol arzındaki belirsizlik nedeniyle Brent petrol fiyatlarının artmasına neden oluyor. Brent petrol fiyatı Ekim 2023’ten bu yana en yüksek seviyeye çıktı ve varil başına 91,21 dolardan işlem görüyor.

Dün, Brent petrolün varil fiyatı 91,29 dolara kadar yükselirken, günü 90,65 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise, Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,61 artışla 91,21 dolara çıktı. Aynı saatte, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 87 dolardan alıcı buldu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye Ne Oldu, Son Durum Ne? İran Cumhurbaşkanı Reisi'ye Ne Oldu, Son Durum Ne?

Orta Doğu'da yaşanan karışıklıklar ve Rusya-Ukrayna gerilimi, petrol arzı konusunda endişeleri artırarak Brent petrol fiyatlarını yukarı çekiyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve Yemen’deki Husilerin ticari gemilere yönelik saldırıları, Orta Doğu’daki petrol arzının kesintiye uğrama riskini artırıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya ait petrol rafinerilerini vurması, ülkenin petrol üretiminde kısmi duraksamaya yol açarak ihraç kapasitesinin azalmasına neden olabilir.

Bu gelişmeler akaryakıt fiyatlarında artış beklentisini güçlendiriyor ve tüketicilere zam gelebileceği konusunda uyarılıyor.