Güncel

Camideki skandalın ardından ilk ifadeleri ortaya çıktı! Özür dilediler...

Kocatepe Camii'nde Yaşanan Olayın Ardından İlk İfadeler Ortaya Çıktı, Özür Dilediler

Abone Ol

Ankara'daki Kocatepe Camii'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan kişi ve modelin emniyette verdiği ifadeler kamuoyuna yansıdı. Fotoğraf çekimi sırasında bulunan Bilal Kısa, "Amacım, cami önünden geçmemiş kişilerin bile caminin huzurunu hissedebileceğini göstermektir," dedi. Model Ezgi Cebeci ise, "Üzdüğüm ve kırdığım herkesten özür dilerim," ifadelerini kullandı.

Son günlerde Ankara'da bulunan Kocatepe Camii'nde yaşanan olay, toplumsal tepkilere yol açtı. Model Ezgi Cebeci'nin kısa bir tişört ve eteğiyle cami önünde poz vermesi, başörtüsü, takke ve tespihi de aksesuar olarak kullanarak namaz pozları vermesi kamuoyunda eleştirilere neden oldu.

Çekilen görüntüler "Zıtlıkların Büyüsü" başlığıyla paylaşıldı. Bu olayın ardından emniyet, olaya karışan Bilal Kısa ve Ezgi Cebeci'nin ifadelerine başvurdu.

Her iki kişi de gözaltına alındı ancak daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.

İkilinin emniyet ifadeleri sonrasında öne çıkan bölümler şu şekildedir:

"Bütünleştirici Etkiyi Kullanma Amacıyla Bir Proje Yapmak İstedi"

Bilal Kısa, ifadesinde, caminin ve dinin birleştirici etkisini kullanma amacı güttüğünü ifade etti.

"Üzgünüm, Kırdığım Herkesten Özür Dilerim"

Kısa, projenin cami önünden bile geçmeyen insanlara hitap etmek amacı taşıdığını ve bu projeyi gerçekleştirirken hiç kimseden tavsiye veya telkin almadığını belirtti. Kendisini çok üzdüğünü ve kırdığı herkesten özür dilediğini ifade etti.

Model Cebeci de Özür Diledi

Ezgi Cebeci, ifadesinde, bir yıldır modellik yaptığını ve dövmeleri nedeniyle tercih edildiğini aktardı. Bilal Kısa'nın camide çekim yaparak dinin birleştirici etkisini anlatma amacını kendisine ilettiğini söyledi. Camide görevli kimsenin kendilerini görmemesi ve cemaatten bir itiraz gelmemesi üzerine çekimlerini tamamladıklarını, ancak sosyal medyada gelen hakaret ve tehdit mesajları nedeniyle fotoğrafları sildiklerini ve özür mesajı yayımladıklarını belirtti. Hatalı anlaşılma sonucu kırdığı ve üzdüğü herkesten özür dilediğini ifade etti.

Bu ifadeler sonrasında soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ve konunun hukuki boyutları kamuoyu tarafından merak ediliyor.