Kültür-Sanat

Çiçek Şehri Yalova, Türkiye'nin Orkide Üretiminin Yüzde 99'unu Karşılıyor

Süs bitkileri yetiştiriciliğinde öncü konumda olan Yalova, ülkemizdeki toplam orkide üretiminin yüzde 99'unu karşılıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazırlanan Yalova'daki üreticiler, renkli orkideleri seralardan çıkartıp satış noktalarına ulaştırmak için yoğun çaba harcıyor.

Abone Ol

Yalova, Türkiye'nin süs bitkileri üretiminde önemli bir konumda bulunuyor. Özellikle orkide üretiminde söz sahibi olan 'çiçek şehri,' 14 Şubat Sevgililer Günü için kesme orkideleri hazırlamak üzere harekete geçti. Türkiye'nin süs bitkisi üretiminin yüzde 10'unu karşılayan Yalova, 3 bin 850 dekar alanda iç ve dış mekan bitkisi ile kesme çiçek yetiştiriyor.

"Yalova'nın çiçek üretimindeki lider konumunu vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Yalova'nın yıllık 160 milyon adet süs bitkisi üretim kapasitesinin Türkiye'nin yüzde 10'unu oluşturduğunu belirtti. 14 Şubat için özel olarak hazırlanan kesme orkidelerin, Yalova'nın güzelliklerini ve mutluluklarını yansıttığını ifade etti. Parıldar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın süs bitkileri sektörüne verdiği destekleri de vurgulayarak, Yalova'nın tarımsal ürünlerle Türkiye'ye güzellik ve mutluluk sunduğunu dile getirdi.

Deniz Pişkin @piskin_deniz
Ülkemizdeki toplam Orkide üretiminin %99’unu tek başına Yalova’nın karşıladığını biliyor muydunuz?
Mülki İdare Amiri (Yalova Vali Yardımcısı)