Haber Merkezi- Atölyeye katılan öğrenciler, evlerinden getirdikleri kullanılmış mumları çeşitli esanslarla karıştırarak kokulu mumlar üretti. Tarçın ve kahve gibi sinek ve böcekleri uzaklaştırıcı etkiye sahip doğal aromaların, vanilya, portakal, gül, lavanta gibi tıbbi aromatiklerle karıştırılmasıyla yapılan mumlar, hem çevreye duyarlı hem de hoş kokularıyla dikkat çekti.

Sıfır Atık Merkezi’ne gelen atık cam kavanozların yeniden kullanılarak değerlendirildiği atölyede sadece esanslar dışarıdan temin edilirken, diğer tüm malzemeler evlerde bulunan ve yeniden kullanılabilen malzemelerden seçildi. Sıfır atık hedefine uygun olarak geri dönüştürülerek elde edilen kokulu mumları, katılımcılar da geri dönüşüm sürecini uygulamalı olarak deneyimlemiş oldu.

Çiftlikköy’de 30 Ağustos Coşkusu: TRT Sanatçıları ve Doğukan Manço’dan Unutulmaz Gece Çiftlikköy’de 30 Ağustos Coşkusu: TRT Sanatçıları ve Doğukan Manço’dan Unutulmaz Gece

Etkinlik hakkında açıklama yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Gençlerin çevreye duyarlılığını artırma ve geri dönüşüm bilincini yayma konularında öncü rol oynayan belediyemiz, bu mum atölyesiyle gençlerimizin geri dönüşüm sürecine aktif katılımını da sağlıyor. Sıfır Atık Merkezi’miz, atıkların yeniden kullanımı ve geri dönüşüm konusunda önemli bir misyon üstleniyor. Bu tür etkinlikler, genç nesillerin çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunuyor” diye konuştu.

Editör: Fatma Zehra