Çin ile Tayland arasında gerçekleşen anlaşma ile iki ülke vatandaşları, 1 Mart itibariyle karşılıklı olarak kalıcı vize muafiyetine sahip olacak. Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin Tayland ziyareti sırasında imzalanan bu anlaşma, iki ülke arasındaki seyahatleri kolaylaştıracak.

İşgalci İsrail'den Lübnan'a saldırı: Bu da terör değilse terör ne İşgalci İsrail'den Lübnan'a saldırı: Bu da terör değilse terör ne

Anlaşmanın detaylarına göre, her iki ülkenin standart pasaport sahibi vatandaşları, diğer ülkeye seyahatlerinde artık kalıcı olarak vizeden muaf tutulacaklar. Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, daha önce Eylül ayında Çin vatandaşlarına yönelik tek taraflı geçici vize muafiyeti programını duyurmuş ve bu muafiyetin süresinin 29 Şubat'ta dolacağını belirtmişti. Ancak, yeni anlaşma ile bu vize muafiyeti programının süresiz olarak devam edeceği açıklanmıştır. Çin, bu düzenlemeyi Tayland'a yönelik olarak da karşılıklı hale getirmiştir, böylece her iki ülkenin vatandaşları seyahatlerinde daha fazla özgürlük ve kolaylık yaşayacaklardır.

Editör: Ömer Faruk