Güncel

Cizreli Araştırmacı Abdullah Yaşın, Tarihi Sarsan İddialarla Gündemde: Hz. İbrahim ve Harran Kralı Nemrut'un Gerçek Hikayesi

Cizreli yazar Abdullah Yaşın, yeni kitabı 'Peyxamber İbrahim' ile tarihi yeniden yazıyor. İddialara göre, Hz. İbrahim'in kökeni Cizre'nin Babil köyüne dayanıyor ve Harran Kralı Nemrut'un gerçek ismi Asditakim. Yaşın, 50 yıllık bir araştırmanın ürünü olan eserinde tarihi çarpıcı bir bakış açısıyla sunuyor.

Abone Ol

Cizreli araştırmacı ve yazar Abdullah Yaşın, Türkiye'de tanınmış 8 Türkçe kitaptan sonra ilk Kürtçe eseri olan "Peyxamber İbrahim" kitabında dikkat çekici iddialarda bulunuyor. Yaşın, 50 yıl süren bir çalışmanın ürünü olan eserinde Hz. İbrahim'in kökenini, Cizre'nin Babil köyüne dayandırıyor ve 1. Babil Krallığını Cizre'de, 2. Babil Krallığını ise Irak'ta konumlandırıyor.

Ayrıca, Harran Kralı Nemrut'un gerçek isminin Asditakim olduğunu iddia eden Yaşın, kitabında Hz. İbrahim'in eşi Hz. Hacer'in Mısır Kralı 2. Senusret'in kızı Hatsepşut olduğunu savunuyor. Yazar, Nemrut'un gerçek ismini ilk kez ortaya koyan kişi olduğunu iddia ederken, Nemrut'un Kürt olmadığını ve ölümsüzleştiğini Urfa bölgesindeki isyanlar sonucunda anılmaya başlandığını belirtiyor.

Yaşın'ın eseri, Hz. İbrahim'in soyu ve Harran Kralı Nemrut'un gerçek hikayesi gibi tarihi konulardaki iddialarıyla dikkat çekiyor. Yazar, kitabın Türkçe versiyonunu da önümüzdeki birkaç sene içinde okurla buluşturmayı planlıyor.