Cumhur Kılıççıoğlu, Türk gazeteci-yazar ve Bağımsız İletişim Ağı (BİA) Proje Danışma Kurulu üyesidir. 19 Kasım 1938'de Siirt'te doğmuş ve 25 Mart 2024'te 85 yaşında hayatını kaybetmiştir.

İlkokulu Siirt'te tamamlayan Kılıççıoğlu, öğrenimini hariçten tamamlamış ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Sevk ve İdare Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Gazetecilik kariyerine Siirt'in çeşitli yerel gazetelerinde muhabirlik yaparak başlamıştır. Daha sonra Yenigün, Tanin, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet gazeteleri ile Anadolu Ajansı'nda Siirt muhabirliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Katılım Dergisi'nin bölge temsilciliğini yapmıştır.

1964 yılında Mücadele Gazetesi'ni kurarak basın dünyasında adını duyuran Kılıççıoğlu, 2012'ye kadar gazeteyi basılı olarak yayımlamış, ardından dijital versiyonunu 2021'e kadar sürdürmüştür. Gazetecilik kariyeri boyunca Ankara Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Basın Konseyi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) gibi birçok örgütte aktif rol almıştır. Ayrıca Türk Basın Birliği Siirt Şubesi Başkanlığı da yapmıştır.

Kılıççıoğlu'nun gazetecilik hayatında pek çok ödül kazandığı bilinmektedir. Başarıları arasında Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin ödülleri, Muammer Yaşar Bostancı Haber Ödülü, Umut Vakfı Silaha Hayır Ödülü, Metin Göktepe 2001 Yılı Jüri Özel Ödülü ve Gayrettepe Rotary 2003-2004 Üstün Hizmet Ödülü bulunmaktadır.

Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a Dava Açıyor: Sosyal Medyada Yaşanan Tartışma Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a Dava Açıyor: Sosyal Medyada Yaşanan Tartışma

Ayrıca Kılıççıoğlu, 55. Hükümet döneminde Devlet Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım'ın basın danışmanlığını da yapmıştır. Yazdığı kitaplar arasında "Tarihi ve Turistik Değerleriyle Siirt" (1965), "Siirt Rehberi" (1981), "Her Yönüyle Siirt" (1992), "Botan’dan Bodrum’a" (1993), "Ölü Şehrin Türküsü" ve "New York'tan Mekke'ye" gibi eserler bulunmaktadır.