Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yalova Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda söz alarak gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Erdoğan, "CHP gibi istismar siyaseti yapanların sonu DEM gibi bölücü partilerin elinde oyuncak olmaktır. SİHA'lardan rahatsız olanlar bunlar, bölücü emellere set çeken sınır ötesi harekatlarımızdan rahatsız olanlar bunlar." şeklinde ifadeler kullandı. Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş'a yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Başörtülü bir yaşlı teyzeye saldırıyor ve boğazından adeta gırtlaklıyor. Utan. Hani kadına şiddet yoktu. Anan yaşındaki bir kadına bu şekilde saldırmanın izahı olmaz" dedi. Erdoğan, konuşmasının ardından Yalova'nın ilçe adaylarını tanıttı.

Erdoğan, 7 Ocak'ta 26 büyükşehir ve il ile birlikte Yalova Belediye Başkan adayını açıkladıklarını ve 81 ildeki adayların tamamının belirlendiğini belirterek, Yalova Başkan adayı Mustafa Tutuk'a başarılar diledi. Yalova'nın 1999 depreminde büyük hasar aldığını ancak sonrasında yeniden toparlandığını vurgulayan Erdoğan, amacın hükümet ve belediye işbirliğiyle Yalova'yı Türkiye'nin yüzyılına hazırlamak olduğunu ifade etti. Mahalli idareler seçimlerinin, ülkedeki değişim ve kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayan bir etkileşim yarattığını belirten Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP'nin bulunduğu illerde hizmetlerini daha da artırmak istediklerini dile getirdi.

Erdoğan, siyaset anlayışlarının eser ve hizmet odaklı olduğunu vurgulayarak, CHP gibi istismar siyaseti yapanların bölücü partilerin oyuncağı olacağını söyledi. SİHA'lardan rahatsız olanları ve sınır ötesi harekatları eleştirenleri hedef gösteren Erdoğan, milletin lehine işlerin arkasında CHP ve DEM'in birlikte hareket ettiğini savundu. Ayrıca, Büyükçekmece'de yaşanan başörtülü bir yaşlı teyze saldırısına tepki göstererek, CHP'yi eleştirdi ve 31 Mart'ta yapılacak seçimde Yalova'nın tüm beldeleriyle birlikte destan yazacağını ifade etti. Erdoğan, her adımda karşılarına çıkan tezgahları ve Türkiye'yi kazanımlarından uzaklaştırmak isteyen kötü niyetli girişimleri vurgulayarak, 2028'e kadar Türkiye Vizyonu'nu hayata geçirmeye devam edeceklerini belirtti.