Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılan güvenlik toplantısı sonrası yapılan açıklamada, ''Türkiye, güneyinde ''teröristan'' kurulmasına asla izin vermeyecek'' denildi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen güvenlik toplantısına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında ülkenin iç ve dış güvenliği, bölgesel gelişmeler, terörle mücadele, ulusal savunma politikaları ve diğer stratejik konuların ele alınması bekleniyordu. Toplantı sonrasında İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, terörle mücadele stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiği, Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi'nde düzenlenen terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atılan ve atılacak adımların ele alındığı belirtildi. Açıklamada ayrıca Türkiye'nin terörle mücadelesinin azim ve kararlılıkla sürdüğü vurgulandı.

Özellikle terörle mücadele konusunda atılacak adımların görüşüldüğü toplantıda, Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Kilit Harekâtı'ndaki hain terör saldırısının ardından atılacak önlemler ve kararlılık vurgusu ön plana çıktı. Açıklamada, terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelede Türkiye'nin azim ve kararlılıkla sürdürdüğü, terör örgütünün Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştıkça canlanma ve palazlanma girişimlerine karşı kararlı bir tutum içinde olduğu ifade edildi.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda 36, Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda ise 9 olmak üzere toplamda 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı ve bu mücadelede elde edilen başarılar vurgulanarak, sınırlar içinde ve dışında Türkiye'nin terör tehditlerine karşı meşru müdafaa hakkını kullanma kararlılığının devam edeceği belirtildi.

Ayrıca, terörle mücadele kapsamında şehit düşen Mehmetçiklere Allah'tan rahmet dileyen açıklamada, saldırıda yaralanan ve tedavileri devam eden askerlere acil şifalar dileyerek, şehitlerin aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletin başı sağ olsun denildi.