Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İç kalemizi çökertme teşebbüslerine kesinlikle izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızı köken, inanç, hayat tarzı, kıyafet üzerinden ayrıştırmak isteyenlerin amacı en büyük gücümüz olan millî birlik ve beraberliğimizi dinamitlemektir. İç kalemizi çökertme teşebbüslerine kesinlikle izin vermeyeceğiz." dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen forumda, 2024 asgari ücret artışını yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak duyurarak, bu artışın tüm işverenler ve çalışanlar için olumlu olmasını temenni etti. Geçmişte asgari ücretten gelir ve damga vergilerini kaldırdıklarını, ayrıca sigortalı başına verilen prim desteğini artırdıklarını belirtti.

Ekonomik büyüme ve refahın, Türkiye'nin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurgulayan Erdoğan, ekonomik büyümenin her kesime katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, ülkenin küresel riskleri yönetme ve belirlenen hedeflere ulaşma kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

Kardeşlik ve birlik vurgusu yaparak, son dönemde ülkede artan kardeşlik temalı saldırılardan bahsetti. Bu saldırıların nedeninin, Türkiye'nin haklarını savunma ve Filistin politikasındaki kararlı duruş olduğunu belirtti. Ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için böylesi tartışmalardan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti.

Ekonomik durum hakkında da bilgi veren Erdoğan, uluslararası sermaye girişinin arttığını, rezervlerin güçlendiğini ve enflasyonla mücadelede çaba sarf ettiklerini belirtti. Gelecek yıl için olumlu gelişmelerin beklendiğini, cari açığı azaltma hedeflerinin olduğunu dile getirdi.

Son olarak, İstanbul'un yeniden inşa edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, şehri daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini ve bu doğrultuda çaba gösterileceğini ifade etti.