Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjde Dolu Açıklamalar

Kabine Toplantısı Sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilere Yapılacak Yenilikleri Duyurdu!

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, geçen yılın son aylarında gerçekleştirdikleri hesaplamalarla 16 milyon emekliye 5'er bin lira ödeme yapıldığını hatırlatarak, bu ödemeden çalışan emeklilerin de faydalandığını vurguladı.

Erdoğan, "Emeklilerimizi mağdur etmiyoruz; emeklilerimiz arasındaki eşitsizliği azaltacak adımları arttırıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için ilave yüzde 5 artış müjdesini vermek istiyorum. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerin yıllık maaş artış oranlarını temmuz ayında eşitleyeceğiz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya çıkıyor. Ayrıca, uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." dedi.

Erdoğan, bu adımın emeklilere toplamda 200 milyar liralık ilave kaynak sağlayacağını belirterek, 2024'ü "emekliler yılı" olarak ilan edeceklerini ifade etti ve "Amacımız, bu vesileyle emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmak ve yeni hizmetleri hayata geçirmektir. Şimdiden emeklilerimize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.