Google'ın Yeni Katlanabilir Telefonu Pixel Fold 2 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Tasarımı Google'ın Yeni Katlanabilir Telefonu Pixel Fold 2 Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Tasarımı

Haber Merkezi- Erdoğan, Netanyahu'nun konuşmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi dersi verenler, çağımızın Hitler'ini baş tacı edenler utanmıyor. Yüzleri kızarmıyor, adalet yok, hukuk yok, kural yok, merhamet yok."

Erdoğan, küresel sistemin iflas etmekte olduğunu vurgulayarak, "İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin çıkarlarını korumak amacıyla kurulan mevcut küresel sistem miadını doldurmaya başlamıştır. Yakın geçmişte yaşanan krizler, sistemin iflas bayrağını çoktan çektiğini göstermektedir. Suriye'deki ihtilaf 13 yıldır sürüyor, Ukrayna'daki savaş devam ediyor, Yemen istikrara kavuşmadan Sudan karıştı, Gazze'de 40 bin sivil hayattan koptu, soykırımın önüne 10 aydır geçilemedi.

ABD Kongresi'nde kim alkışlanıyor? İnsanlığa hizmet edenler alkışlanır, ama 40 bine yakın insanı katledenler alkışlanıyor. Bu dünyanın nereye gittiğini gösteriyor. 7 Ekim'den beri insanlar, bebeklerin öldürülmesini sinema filmi izler gibi uzaktan seyrediyor. Bu katil Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Demokrasi, özgürlük, insan hakları nerede?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ABD Kongresi'nde yaşananları eleştirerek, "Hepsi bir tarafta orada bir alkış curcunasıdır gidiyor. Katliamı durdurmak bir yana, kasabı kongrede ağırlayan ve hezeyanlarla dolu konuşmasını 57 kez ayakta alkışlayan bir akıl ve vicdan tutulmasıyla karşı karşıyayız. Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi dersi verenler, çağımızın Hitler'ini baş tacı edenler utanmıyor. Yüzleri kızarmıyor, adalet yok, hukuk yok, kural yok, merhamet yok. Barış için sorumluluk almak yok. İnsanlığın umudunu artıracak hiçbir çaba yok.

Zalimin zulmünden dolayı itibar gördüğü, mazlumun hakkının yok sayıldığı bir cinnet haline şahitlik ediyoruz. Tüm bunlar bize küresel sistemin kökten sarsıldığını ve kaostan güçlü durabilen, ayakta kalabilen, kendi göbeğini kendi kesebilen ülkelerin başarıyla çıkma şansına sahip olduğunu gösteriyor. Türkiye olarak meseleleri bu açıdan değerlendiriyoruz" dedi.

Editör: Fatma Zehra