Güncel

DEM Parti, CHP'nin İzmit'te kazanması için kendi adayını geri çekti.

DEM Parti, İzmit Belediye Başkan Adayı Avukat Gencer Demirkaya'nın adaylığını geri çektiğini ve CHP'nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet'i destekleyeceklerini açıkladı. DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, bu kararın muhalefete kaybettirmemek adına alındığını vurguladı.

Abone Ol

Haber Merkezi-Seçim atmosferine kardeşlik ve hoşgörü havası katan HÜDA PAR'ın Batman adayı ve Milletvekili Serkan Ramanlı ile bir futbol maçında bir araya gelip dostluk fotoğrafı çekmesinin ardından, DEM Parti kendi adayını linç etmeyi bırakıp özeleştiri yaparak dikkat çekti. Ancak bu durum, HÜDA PAR'ı düşman ilan eden ve yıllardır Kürtlere karşı yapılanları unutmayan CHP ile ittifakını sürdüren DEM Parti'nin çelişkili duruşunu gözler önüne seriyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerden istifalar ve geri çekilme haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle DEM Parti, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Fatma Kaplan Hürriyet'in CHP'den adaylığının netleşmesi üzerine kendi adayını geri çekti.

2019 yerel seçimlerinde İzmit'te aday çıkarmayarak CHP'nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet'i destekleyen HDP, 31 Mart günü yapılacak yerel seçimlere DEM Parti çatısı altında gireceğini açıklamıştı. Ancak, DEM Parti içinde yaşanan gelişmeler sonucunda İzmit Belediye Başkanlığı için Avukat Gencer Demirkaya'yı aday göstermişti.

CHP içerisinde yaşanan tartışmaların ardından önce adaylıktan çekilen mevcut belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, daha sonra yeniden aday olduğunu duyurdu. Bu gelişmenin ardından DEM Parti, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 8 ilçede aday gösterdiği İzmit adayını geri çekme kararı aldı.

DEM Parti Kocaeli İl Başkanı Nuri Tan, İzmit adaylarını geri çektiklerini açıkladı.