Dünya

Denizlerde Gerilim Hat Safhada! Ensarullah, İşgalciye Giden 3 Gemiyi Daha Vurdu

Abone Ol

GÖRSEL HABER - Yemen Ensarullah Hareketi, işgalci rejimin Gazze'deki soykırımına tepki olarak Umman Denizi ve Kızıldeniz'de 3 gemiyi vurduğunu duyurdu.
Operasyonlar, Umman Denizi ve Kızıldeniz'de gerçekleşti. Birinci operasyon Arap Denizi'nde, ikinci ve üçüncü operasyonlar ise Kızıldeniz'de yapıldı.
Yahya Seri, Ensarullah Hareketi'nin askeri sözcüsü, saldırıların tarihini belirtmeden, yakın bir zamanda gerçekleştirildiğini açıkladı. Yemen Ensarullah Hareketi, operasyonları gerçekleştiren taraf olarak bildirildi.

Hedef alınan gemiler ise "Verbena", "Seaguardian" ve "Athina" olarak açıklandı.Ensarullah Hareketi, bu saldırıları Gazze'ye destek amacıyla ve işgal rejiminin Gazze'deki soykırımına karşı bir tepki olarak düzenledi.Ensarullah Hareketi'nin askeri sözcüsü Yahya Seri, operasyonlara ilişkin şu bilgileri verdi: "Birinci operasyon Arap Denizi'nde 'Verbena' gemisini, ikinci operasyon Kızıldeniz'de 'Seaguardian' gemisini, üçüncü operasyon ise yine Kızıldeniz'de 'Athina' gemisini hedef aldık. Gazze'ye destek amacıyla."

Ensarullah Hareketi'nin bu saldırıları, bölgede gerilimi daha da tırmandırmış durumda. Uluslararası deniz taşımacılığı güvenliği açısından endişeler artarken, bölgedeki tansiyonun nasıl evrileceği merak konusu.