Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Saldırıya Uğrayan İmamı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fatih Camii İmamı Galip Usta'yı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, geçtiğimiz günlerde Fatih Camii'nde yaşanan bıçaklı saldırıya maruz kalan Fatih Camii İmamı Galip Usta'yı ziyaret etti. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleşen ziyarete Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ve İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da eşlik etti.

Başkan Erbaş, Usta'nın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı ve şu sözleri dile getirdi: "Doktorlarımız gayret ediyorlar. Biz de takip ediyoruz. Cenab-ı Hak sağlık afiyet versin inşallah. En kısa zamanda sağlığına kavuşman dileğiyle inşallah şifa diliyoruz."

Erbaş, saldırı anında Suudi Arabistan'da olduğunu ve Kâbe'nin içinde dua ettiğini belirterek, "Milletimizin ettiği duaların faydasıyla hızlı bir şekilde iyileşiyorsun. Allah bir daha göstermesin. Allah bu tarz üzücü olayları inşallah yaşatmasın. Milletimizin hocalarımıza olan sevgisi bu vesileyle bir kez daha ortaya çıktı. Doktorlarımızdan Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

İmam Galip Usta ise Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Erbaş, gazetecilerin saldırganla ilgili sorularını yanıtlayarak, "Allah ıslah etsin, hidayet versin. Adalet tecelli edecek ve ona gereken cezayı mutlaka verecektir. Milletimizi her zaman sağduyuya, birliğe, beraberliğe davet ediyoruz. Emniyet güçleri gerekli tedbirleri alıyor. Alması noktasında da zaten büyük bir gayretin içerisindeler. Bu vesileyle onlara da teşekkür ediyorum. Millet olarak birlik, beraberlik içerisinde bu tür kötülüklere karşı koyacağız." ifadelerini kullandı.