Güncel

Diyarbakır Belediyesi Zabıta Ekipleri, 2023 Yılında Şehir Genelinde Geniş Kapsamlı Denetimler Gerçekleştirdi

Diyarbakır Belediyesi Zabıta ekipleri, 2023 yılı içinde Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde toplam 16 bin 973 iş yerini denetleyerek işgallerle mücadele etti ve cezai işlemler uyguladı. Ayrıca, fahiş fiyat denetimlerinde 6 bin 989 iş yerini inceledi ve uygunluk belgeleri düzenleyerek cezai işlemler gerçekleştirdi.

Abone Ol

Diyarbakır Belediyesi Zabıta ekipleri, 2023 yılında şehir genelinde bir dizi denetim gerçekleştirdi. İlçelerde bulunan 16 bin 973 iş yerini denetleyen ekipler, işgallerle mücadele ederek 8 bin 371 iş yerine müdahalede bulundu ve 442 iş yerine cezai işlem uyguladı. Fahiş fiyat, fiyat etiketi ve kasa-reyon fiyatı karşılaştırması denetimlerinde ise 6 bin 989 market, şarküteri, petrol ofisi, tatlıcı ve fırın incelendi. Bu denetimlerde 4 bin 133 uygunluk belgesi düzenlenirken, 136 işyerine cezai işlem uygulandı ve 350 iş yerine fiyat etiketi eksikliği nedeniyle durum tespit tutanağı düzenlendi.

Ayrıca, ekipler cadde, bulvar, kavşak ile refüjlerde izinsiz ve tarihi geçmiş afiş, pankart ve tabela sökerek kent düzenine katkıda bulundu. Denetimler sadece iş yerleriyle sınırlı kalmayarak ilan ve reklam unsurlarını da kapsadı. Gıda Toptancılar Sitesi, Ofis Yeraltı Çarşısı ve ruhsatı olmayan iş yerlerine yönelik yapılan çalışmalarda 1107 iş yeri kontrol edilirken, 138 iş yerine durum tespit tutanağı tutuldu. Ayrıca, kente gelen yerli ve yabancı turistlere rehberlik edilirken, 89 kişi belediyenin anlaşmalı olduğu otellere yerleştirildi.

Toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve servis araçları da yıl boyunca denetlenerek kurallara uymayan araçlara cezai işlemler uygulandı. Trafik Zabıta ekipleri, kent genelinde 12 bin 195 ulaşım alanında hizmet veren işyerini denetleyerek 117 işyerine ceza uyguladı. Zabıta ekipleri, kent genelinde 368 belediye otobüsü, 7 bin 825 özel halk otobüsü, 16 bin 89 şehir içi minibüsü denetlerken, 2 bin 531 araca cezai işlem uyguladı. Ticari taksilerde yapılan denetimlerde 30 bin 656 araç kontrol edildi ve 874 araca ceza kesildi.

Zabıta ekiplerinin denetimleri sadece iş yerlerini ve ulaşım araçlarını kapsamayarak aynı zamanda seyyar satıcılar, bildirimsiz mal taşıyan araçlar, Hal içi iş yerleri, canlı hayvan borsası gibi birçok alanda gerçekleştirildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde çeşitli cezai işlemler ve uyarılarla kentin düzenine katkı sağlandı.