Güncel

Diyarbakır'da Bir Okulda 400'den Fazla Öğrenci Kürtçe Dersini Tercih Ediyor

Diyarbakır'daki özel bir okulda, 400'den fazla öğrenci Kürtçe dersini tercih ederek dilini daha da güçlendiriyor. Şehir genelinde devam eden Kürtçe seçmeli ders kampanyasına rağmen, Hürriyet Koleji öğrencileri büyük bir ilgiyle Kürtçe öğreniyor.

Abone Ol

Haber Merkezi-Diyarbakır'da, dil kurumlarının okullarda Kürtçenin tercih edilmesi için yürüttüğü çalışmaların meyvesi olarak öne çıkan Hürriyet Koleji, öğrencilerinin çoğunluğunun Kürtçe dersini tercih ettiği bir merkez haline geldi. Ortaokul öğrencilerinin çoğu, Kürtçe dersi ile dil zenginliklerini artırıyor.

Kürtçe derslerinde öğrencilere ailenin önemi, gramer, Kürtçe harfler ve şarkılar gibi çeşitli konular öğretiliyor. Merve Çoban gibi Kürt öğretmenler, öğrencilere dilin yanı sıra kültürel değerleri de aktarıyor. Çoban, "Bu benim için bir mutluluk nedeni. Bu bana çok şey hissettiriyor, beni çok mutlu ediyor" dedi.

Öğrenciler arasında en popüler ders olan Kürtçe, çocuklar arasında büyük bir sevgi ve heyecanla karşılanıyor. Okulda her çocuk 10 farklı ders alsa da, Kürtçe dersi diğerlerine göre daha çok keyif veriyor.

Özel Hürriyet Koleji Müdürü Vedat Kuşulay, “Okulumuzda 630 öğrenci var. Bunların arasında 400'e yakın öğrenci Kürtçe dersi alıyor. Burada iki Kürtçe öğretmenimiz görev yapıyor” diyerek okuldaki ilginin ve katılımın yüksek olduğunu belirtti. Diyarbakır'da 100'e yakın özel okul bulunmasına rağmen, Kürtçe dersi sadece Hürriyet Koleji'nde veriliyor.