Güncel

Diyarbakır'da "Gazze Buluşması" programı gerçekleştirildi

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği "Gazze Buluşması" programına katılan Yemen'den Abdullah Zindani, Sudan'dan Abdulhay Yusuf ve Filistin'den Dr. Nevvaf Tekruri, Gazze'deki mücadeleyi farklı boyutlarıyla ele aldı.

Abone Ol

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda Yemen Alimler Birliği Başkanı Abdullah Zindani, Sudan Alimler Birliği Başkanı Abdulhay Yusuf ve Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri birer konuşma gerçekleştirdi.

Ramazan Tekdemir, Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan "Gazze Buluşması" programında, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına selamlama konuşmasını yaptı. Tekdemir, Aksa Operasyonu'nun başladığı günden bu yana sürekli eylem, saha çalışmaları, salon programları, kermesler ve çocuk şenlikleri düzenleyerek birliktelik ruhunu canlı tutma çabalarını vurguladı.

Doç. Dr. Fikret Özçelik, teşekkür konuşmasında, son zamanlarda Şeyh Said Hazretleri'ne yönelik yapılan karalamalara değinerek, "Allah hiçbir zaman insanlığı öndersiz bırakmamıştır. Şeyh Said Hazretleri'ni kirletmek isteyenlerin ağızlarındaki ifadeler ağırımıza gidiyor." dedi.

Abdullah Zindani, programda yaptığı konuşmada, müminler olarak Allah ile yapılan ticaretin birinci aşamasının imanı artırmak olduğunu ve ardından Allah yolunda cihad etmenin geldiğini belirtti. Zindani, müminlerin canlarını ve mallarını Allah yolunda fedakarlıkla kullanmalarının kazançlı bir ticaret olduğunu vurguladı.

Abdulhay Yusuf, Aksa Tufanı'nın etkilerini aktararak, operasyonun İslam düşmanları tarafından oluşturulan algıları çürüttüğünü ifade etti. Yusuf, "İslam düşmanlarının on yıllar boyunca İslam'ı kötülemek için kurduğu tezgâhlar boşa çıktı." diye konuştu.

Dr. Nevvaf Tekruri, Filistin Alimler Birliği Başkanı olarak cihadın devam ettiğini ve Aksa Tufanı'nın başlattığı mücadeleye destek olunması gerektiğini belirtti. Tekruri, "Ümmet olarak zillet içerisinde onları destekleyip normalleşenleri umursamayın, sizler kahramanlarımıza bakın." şeklinde konuştu.