Güncel

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Kaymakamı Burak Akeller İmam Odasında İmama Küfür Ederek Darp Etti

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşanan olayda, KaymakamKulp Kaymakamı Burak Akellerin Cuma namazı sonrası camideki imamı mikrofon sapıyla darp ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sendikaya ulaşan bilgiler, olayın ardındaki ayrıntıları ortaya koyarken, şiddet olayına karşı tepkiler yükseldi.

Abone Ol

Görsel Haber - Cuma namazı sonrasında meydana gelen olayda, Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in imamı ağır küfürlerle tehdit ettiği ve mikrofon sapıyla darp ettiği iddia edildi. Sendikanın aldığı bilgilere göre, imamın hutbe sırasında sehven bir iki satırı atlaması üzerine kaymakamın uyarıda bulunduğu ancak durumun daha sonra şiddetle sonuçlandığı belirtildi.

Olayın ardından imamın, sendikanın Diyanet-Sen ilçe temsilcisi olduğu ve hastaneye giderek darp raporu aldığı açıklandı. Sendika, olaya kayıtsız kalmayarak sorumluların adalet önünde hesap vermesi için gereken tüm işlemleri yapacaklarını belirtti.

Makam ve mevki ne olursa olsun, bir kamu görevlisinin din görevlisine karşı şiddet uygulamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan sendika, İçişleri Bakanı, Diyarbakır Valisi ve İl Müftüsü'nün olaya kayıtsız kalmayacaklarına inandıklarını ifade etti.(HABER MERKEZİ)