İran Cumhurbaşkanı Hayatını Kaybetti! İbrahim Reisi'nin yerine kim geçecek? İran Cumhurbaşkanı Hayatını Kaybetti! İbrahim Reisi'nin yerine kim geçecek?

İstanbul Silivri’de yaşayan Arif ve Zennure Ögun çifti, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşerek tüm mal varlıklarını kaybetti. Dolandırıcılar, çifti arayarak eşinin kimliğinin suç işleyen bir çete tarafından kullanıldığını iddia etti ve mağduriyetlerini dile getirdi. Ancak çift, dolandırıcıların kurduğu tuzakları fark ettiğinde artık iş işten geçmişti.

Zennure Ögun, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: "Eşimin telefonu çaldığında, kendisini Silivri Emniyet'ten biri olarak tanıtan biriyle konuştu. Telefonu bana verdiğinde ise, 'eşinizin kimliğiyle suç işlendi, insanlar dolandırıldı' şeklinde tehditler aldık. Durumu anlayınca hemen yetkililere başvurduk ancak ne yazık ki dolandırıcılar bizi de kandırmıştı."

Dolandırıcılar, çiftin kimlik bilgilerini ele geçirerek manipüle etmeyi başardılar. Zennure Ögun, "Telefonu kapattıktan sonra eşimin telefonuna kimliklerimizin fotoğrafı geldi. Bizi arayan numara tekrar aradı ve bu kimlikler size mi ait diye sordu. Telefonlarımızı hack’lemişlerdi ve biz bu durumdan habersizdik" dedi.

Çift, dolandırıcıların tuzağı sonucunda tüm mal varlıklarını kaybetti. Zennure Ögun, "Dolandırıcılar, Selimpaşa'daki arsalarımızı ve villamızı satmak istediğimizi öğrenmişler ve bize bir oyunla yaklaşarak her şeyimizi aldılar" şeklinde konuştu.

Ögun çifti, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan yardım bekliyor. Zennure Ögun, "Bu çete, bizim kimlik bilgilerimize nasıl ulaştı ve nereden numaralarımızı buldu? Yetkililerin bu konuda soruşturma başlatmasını ve bize destek olmasını istiyoruz" diyerek yaşadıkları durumu kamuoyuna duyurdu.