TEGV, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, 'Atma Bağışla Projesi' ile çocukların eğitimine destek olmaya devam ediyor. Bu proje kapsamında, Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yetkilendirilmiş Kuruluş olan Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile iş birliği yaparak 2017 yılında hayata geçirildi.

Proje, kullanılmayan e-atıkların TEGV'e bağışlanmasıyla çevreye duyarlı bir geri dönüşüm sürecini başlatıyor ve aynı zamanda çocukların eğitimine katkıda bulunuyor. Katılımcılar, basit bir adımla e-atık bağışında bulunabiliyorlar.

E-atıklar, 30 kilo veya 30 desi şeklinde paketlenerek PTT aracılığıyla anlaşmalı geri dönüşüm tesisine ücretsiz olarak gönderilebiliyor. 250 kilogram ve üzerindeki atıklar için ise lisanslı geri dönüşüm tesisleri adreslere gelerek ücretsiz alım sağlıyor.

Bu bağışlarla elde edilen gelir, imkânı kısıtlı çocukların TEGV'de nitelikli eğitim almasını sağlıyor. Proje başladığından bu yana 540 tondan fazla e-atık toplandı ve bu gelirle 5 bin 500'den fazla çocuğa eğitim desteği sağlandı.

"Atma Bağışla Projesi", Türkiye Kurumsal Sorumluluk Derneği'nin 15. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi'nde "Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçlarına Değer Katan Ödülleri" kapsamında Atık Yönetim kategorisinde Bronz ödül kazanarak değişime yön veren lider projelerden biri olarak ödüllendirildi.

Hadise'nin Yaşı ve Doğum Tarihi Ortaya Çıktı! Hadise kaç yaşında? Hadise kaç yılında doğdu? Hadise'nin Yaşı ve Doğum Tarihi Ortaya Çıktı! Hadise kaç yaşında? Hadise kaç yılında doğdu?