Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı Ürdün Kraliçesi'nden İsrail Açıklaması: Olağandışı Bir Empati Çağrısı

ABD'nin önde gelen sosyal medya platformlarından birinin sahibi olan milyarder iş insanı Elon Musk, son günlerde TikTok'un ABD'de yasaklanması ihtimali hakkındaki tartışmalara dahil oldu.

Musk, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi: "Benim düşünceme göre, TikTok'un ABD'de yasaklanması, belki de X platformuna bazı faydalar sağlayabilir ancak bunu tercih etmem. Bu tür bir adım, ifade özgürlüğüne aykırı olabilir. Amerikan değerlerinin temelinde bu tür kısıtlamalar yoktur."

13 Mart 2024'te, ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ABD'de yasaklanması yönünde bir yasa tasarısını kabul etti. Ancak, tasarı henüz Senato'dan onay almadı.

Tasarıyı destekleyen ABD'li meclis üyeleri, TikTok'un ana şirketi ByteDance'in ABD'deki kullanıcı verilerine erişebilecek olmasının ABD'nin güvenliği açısından bir risk oluşturabileceği endişesiyle hareket ediyorlar. Musk'un bu açıklaması, TikTok'un geleceği konusundaki tartışmaları daha da körükleyebilir.