Kültür-Sanat

'Emanetçi' isimli oyun büyük beğeni topladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aralık kültür sanat etkinlikleri, Sakarya Kent Konseyi Gençlik Tiyatrosu'nun sahnelediği "Emanetçi" adlı oyun ile devam etti.

Abone Ol

Seçkin Bayramoğlu'nun yazıp yönettiği ve sahne aldığı gösteri, Sosyal Gelişim Merkezi'nde seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Oyun, 'emanet' kavramının önemine vurgu yaparak güvenilir bir birey olmanın ve emanete verilen değerin altını çizdi. Genç sanatçıların geleneksel kıyafetlerle sahne aldığı performans, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Ekrem Yüce - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı

Özgeçmiş:

1954 yılında Sakarya'nın Geyve İlçesi Çengel Köyü'nde doğan Ekrem Yüce, ilkokul ve ortaokul eğitimini Pamukova'da tamamladı. Lise eğitimini Kırklareli Atatürk Lisesi ve Adapazarı İmam Hatip Okulu'nda alan Yüce, yükseköğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kültür Teknik ve Makine Bölümü'nde Yüksek Mühendis olarak tamamladı.

1999-2003 yılları arasında Erenler Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Yüce, 2003-2011 yılları arasında ÇAYKUR Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atandı. Ardından 2011-2012 yıllarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda müşavir olarak görev yaptı. 2012-2018 yılları arasında ise Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı olarak görev aldı.

Siyasi kariyerine devam eden Yüce, 24 Haziran Genel Seçimlerinin ardından tekrar ÇAYKUR Genel Müdürü olarak atandı. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Yüce, Sivil Toplum Kuruluşları, spor kulüpleri ve üniversiteler gibi farklı alanlarda da yöneticilik yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.