Güncel

Emekli Bayram İkramiyelerine Yapılacak Zam: Detaylı İnceleme ve Tahminler

2024 yılı itibariyle emeklilere uygulanan yüzde 49.25'lik zam sonrasında, emekli bayram ikramiyelerine yapılacak muhtemel zamlar merak konusu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından, bayram ikramiyeleri için beklenen artışlar ve detayları burada.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir televizyon programında emekli ikramiyelerine yönelik yaptığı açıklamalarda, 'Emeklilerimizin güvende olmasını sağlamak için Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililerle görüşeceğiz. Bayram ikramiyelerinde artış yapmak için gerekli adımları atacağız' ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, bayram ikramiyeleri konusunda bilgi vererek, geçmişten günümüze ikramiye tarihçesini paylaştı. İki olası senaryo üzerinde duran Yılmaz, birincisinin mevcut ikramiyenin yüzde 50 artırılarak 3.000 TL'ye çıkarılması, ikincisinin ise yüzde 150 artışla 5.000 TL'ye yükseltilmesi olduğunu belirtti. Bu tahminlere göre, bayram ikramiyelerinin en az 10.000 TL olma ihtimali bulunmaktadır.

Ayrıca, Yılmaz bayram ikramiyelerinin taban aylıkla ilişkilendirilebileceğini ifade etti. 2024 yılında en düşük emekli maaşlarının 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkarılmasıyla birlikte, bayram ikramiyelerinin de bu taban aylığa sabitlenebileceği öne sürüldü. Bu durum, ikramiyelerin otomatik olarak artmasına ve kamuoyu üzerindeki ilginin azalmasına katkı sağlayabilir.