ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor ABD, Çin Yazılımlarını Araçlarda Kullanımını Yasaklamayı Planlıyor

Haber Merkezi- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilen %49,25'lik zamın ardından SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlara yapılacak ek zam farklarının ödeme tarihlerini kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Işıkhan'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Ocak 2024'te gerçekleştirilen %49,25 oranındaki zamdan yararlanacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu artışın aylık fark tutarlarını alacaklar. Ödemeler, SSK kapsamında emekli olan vatandaşlar için 6 Şubat'ta başlayacak. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlar ise 7 Şubat'ta hak ettikleri zam farklarını alacaklar.

Emeklilere yönelik bu zam uygulamasıyla ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların beklediği ekonomik rahatlamanın sağlanması hedefleniyor. Bakan Işıkhan, emeklilere yapılan bu düzenlemenin sosyal güvenlik sistemine olan katkısını vurgulayarak, ekonomik dengenin korunmasına yönelik adımların atıldığını belirtti. Bu kapsamda yapılan zam, emeklilerin maddi durumlarına olumlu bir etki sağlamayı amaçlıyor.

Editör: Ömer Faruk