Erol Babaoğlu, 22 Haziran 1977'de İstanbul'da doğdu. Cağaloğu Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında Şahika Tekand'ın yönettiği Stüdio Oyuncuları'nda "Tiyatro ve Oyunculuk" eğitimi aldı.

Ardından İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda ve Tiyatro Araştırma Laboratuvarı'nda oyunculuk yaptı. Sahne deneyimini çeşitli festivallerde pekiştirdi; 4. Uluslararası Tiyatro Olimpiyatları, Epidaurus Festivali ve Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali gibi etkinliklerde yer aldı.

Sanat kariyeri boyunca Beklan Algan, Ayla Algan, Mehmet Ulusoy, Kenan Işık, Theodoros Terzopoulos gibi tanınmış yönetmenlerle çalıştı. Ayrıca Tiyatro Araştırma Laboratuvarı'nda yönetici ve eğitimci olarak görev aldı. Babaoğlu, aynı zamanda "İstanbul Drama Sanat Akademisi" Çağdaş Tiyatro Eğitim Programı Koordinatörü olarak da çalıştı.

Peygamberimizin Kurban Olarak Kestiği Hayvanlar Peygamberimizin Kurban Olarak Kestiği Hayvanlar

Tiyatro kariyerinde Red Speedo ile aldığı ödüller ve Balat Monologlar Müzesi gibi önemli oyunlardaki performansıyla dikkat çekti. Sinema ve televizyon projelerinde de aktif olan Babaoğlu, Kurak Günler ve Daire gibi yapımlarda ödüller kazandı.

Son dönem projeleri arasında Dengeler: Biri Olmak ve Suna gibi yapımlarla adından söz ettiren Babaoğlu, yakın zamanda yayınlanacak olan Çırak dizisinde rol alacak.