Güncel

Fatih Camii imamına bıçaklı saldırı

Fatih Camii İmamı Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazın ardından bir saldırgan tarafından bıçakla yaralandı. Saldırgan olay yerinde gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, yaralıların hayati tehlikesi olmadığını duyurdu.

Abone Ol

Görsel Haber- Istanbul'da Fatih Camii'nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, cami özel güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Namazın ardından imamın odasına giren ve imamla konuşmak istediğini belirten zanlı, imamla arasına girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

Olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık personeli tarafından hastaneye kaldırıldı.

Ö.S. gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, '08.01.2024 tarihinde saat 19.15 sıralarında Ö.S. adlı şahıs, Fatih Camii'nde slogan atarak huzursuzluk çıkardı. Cami imamı Galip Usta tarafından uyarılmasına rağmen dışarı çıkmayı reddeden Ö.S, Usta ve Bilal Erdem'i bıçakladı. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Galip Usta ve Bilal Erdem, hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.' açıklaması yapıldı.

Haber Merkezi