Filistin Haber Ajansı WAFA'ya göre, Fetih ve Hamas arasında Çin'in başkenti Pekin'de ulusal diyalog toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, taraflar yaşanabilecek sorunların çözümü için ortak komitelere yeniden işlerlik kazandırılması konusunda mutabık kaldı.

Taraflar ayrıca, Yahudi işgalcilerin köy ve kasabalara düzenlediği saldırılar ile Mescid-i Aksa'ya baskınlarıyla mücadele için Batı Şeria ve Kudüs'teki çalışmaları koordine etmenin önemini vurguladı.

Tüm Filistinli grupların, Filistin halkının tek meşru temsilcisi olan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altına dahil edilmesiyle ulusal birliğin tesis edilmesi ve bölünmenin sona erdirilmesi gerektiğini belirten hareketler, Gazze'ye yönelik saldırılar karşısında ortak bir duruş sergilenmesi, soykırımın sona ermesi, işgal ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi ve yardım girişlerinin koordine edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberde, toplantının tarihi ve katılımcıların isimlerine ilişkin bilgi verilmedi.

Filistin Hakkında Sıkça Merak Edilenler! Filistin Hakkında Sıkça Merak Edilenler!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien'in yazılı açıklamasında, Filistinli tarafların derinlemesine ve samimi bir diyalog gerçekleştirdiği ve pek çok ihtilaflı konuda ilerleme kaydettiği belirtildi.

Fetih ve Hamas hareketleri, aralarındaki sorunları çözmek için geçen şubat ayında Moskova'da benzer bir toplantı gerçekleştirmişti.