Güncel

Filistinli Bir Baba, Çocuklarının Naaşlarını Köpeklere Yem Olmaktan Kurtarmak İçin...

Filistinli baba Nasır el-Ağa, şehit edilen çocukları ve akrabalarının cesetlerini kedi ve köpeklerin yememesi için canını tehlikeye atarak onları bulundukları yerden aldı.

Abone Ol

Haber Merkezi-Filistinli Ağa'nın çocukları, kardeşi ve yeğenleri de dahil olmak üzere 11 kişi, Han Yunus'taki Salahaddin Caddesi'nde işgal tankları tarafından açılan ateş sonucu şehit edildi.

Ağa, sevdiklerinin cesetlerinin sokakta kalmaması ve diğer canlılara yem olmaması için harekete geçti. Sabahın erken saatlerinde akrabalarıyla yola çıkan Ağa, Salahaddin Caddesi'ne ulaştı.

İşgal güçlerinin ve keskin nişancıların saldırı tehdidine rağmen naaşları oldukları yerden almayı başaran Ağa ve beraberindekiler, defin öncesi cesetleri Deyr Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesine götürdü.

Ağa, Salahaddin Caddesi'nde konuşlanmış olan işgal tanklarının önce vatandaşların geçmesine izin verdiğini, ancak daha sonra geçiş yapanların peş peşe ateşe tutularak 11 kişinin şehit edildiğini ifade etti.

"Çocuklarımın cesetlerini kedi ve köpeklere yem etmek istemedim. Büyük bir risk alarak onları oldukları yerden almak zorunda kaldım." diyen Ağa, Han Yunus'ta herhangi bir hareketin vurulduğunu ve durumunun "çok zor" olduğunu belirtti.