Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelen Filistinli İslami ve ulusal gruplar, işgal altındaki Filistin topraklarındaki çetin mücadelelerini şekillendirmek üzere önemli bir uzlaşıya vardılar. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, gruplar, Gazze'deki saldırıların sona ermesine kadar direnişi sürdüreceklerini ve Rusya'nın destek ve ev sahipliği için teşekkürlerini ilettiler.

Gruplar, işgal altındaki topraklara karşı direnme kararlılığını vurgularken, özellikle Gazze Şeridi'nde yaşanan acımasız ablukaya son verilmesi ve insani yardımların engelsiz olarak ulaştırılması için çalışacaklarını belirttiler. Ayrıca, işgalci siyonist rejimin saldırganlığına karşı birlik içinde duracaklarını ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkını savunacaklarını dile getirdiler.

Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez" Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez"

Gruplar, Mescid-i Aksa'ya yönelik her türlü saldırıya karşı birlikte direnme kararı aldılar ve işgal altındaki topraklardaki esirlerin özgürlüğü için mücadele edeceklerini taahhüt ettiler.

Editör: Ömer Faruk