Le Figaro gazetesinin haberine göre, Paris'teki Sciences Po Paris ve Sorbonne Üniversitesi'ndeki Filistin'e destek eylemlerinin ardından, ülkenin çeşitli kentlerindeki üniversitelerde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak harekete geçti.

Filistin'i destekleyen öğrenciler Strazburg, Rennes, Menton ve Saint-Etienne kentlerindeki Sciences Po okullarında gösteriler düzenledi.

Filistin Kızılayı: İsrail Saldırılarında 15 Bin 103 Çocuk Şehit Düştü Filistin Kızılayı: İsrail Saldırılarında 15 Bin 103 Çocuk Şehit Düştü

Öğrenciler, okullarının girişlerini kapatırken, Strazburg'da yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı bir eylemde okulun duvarına Filistin bayrakları asıldı.

Rennes'deki okulun girişinde sandalyeleri üst üste dizerek, "Sciences Po Rennes Filistin'i destekliyor" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler yer aldı.

Menton'daki okulun önünde oturma eylemi yapan öğrenciler, tempo tutarak "Filistin'in onuru ve öldürülenler için buradayız" sloganları attı.

Saint-Etienne'deki okulda Filistin'e destek amacıyla düzenlenen eylemin başlamasının ardından polis ekipleri olay yerine gitti.

Öte yandan, öğrencilerin akşama doğru, güneydeki Toulouse kentindeki Sciences Po okullunun bahçesinde ve Bordeaux kentindeki Sciences Po okulunun önünde toplanması bekleniyor.

Fransa'nın büyük kentlerinde bulunan ve özel sınavla giriş yapılan Sciences Po okullarında geleceğin siyasetçileri ve ülkenin önde gelen isimleri yetiştiriliyor.