Güncel

Galata Köprüsü 40 Gün Boyunca Trafiğe Kapalı Kalacak

Galata Köprüsü, önümüzdeki 40 gün süresince yapılacak bakım onarım çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatılacak. 13 Ağustos tarihinden itibaren başlayacak olan bu çalışmalar süresince araçlar için alternatif güzergahlar belirlenecek

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Galata Köprüsü'nde gerçekleştirilecek bakım onarım çalışmaları ile ilgileniyor. Bu çalışmalar, İstanbul'un trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan birinde gerçekleştirileceği için araç trafiği ve toplu taşıma kullanan vatandaşlarımız alternatif güzergahlar hakkında yönlendirmeler alacaklar.

Galata Köprüsü, 1994 yılında inşa edilmiş olup 490 metre uzunluğa ve 42 metre genişliğe sahiptir. Köprü üzerinde tramvay hattı da bulunmaktadır. Yapılacak olan bakım onarım çalışmaları kapsamında köprüde derz değişimi ve asfalt yenileme işlemleri gerçekleştirilecek. Ayrıca, köprünün açılıp kapanabilir çelik tabliyeleri üzerinde gereksiz yük azaltılacak ve güneşe karşı dayanıklı asfalt kullanılacaktır. Bu çalışmalar sayesinde köprünün ömrünün uzatılması ve depreme karşı dayanıklılığının artırılması hedeflenmektedir.

Bakım çalışmaları çerçevesinde ilk aşamada Galata Köprüsü'nde Karaköy'den Eminönü istikameti trafiğe kapatılacak. İkinci aşamada ise Eminönü'den Karaköy istikameti trafiğe kapatılacaktır. İlk aşama, 13 Ağustos Pazar günü saat 00.00'da başlayacak ve 20 gün boyunca devam edecek. Bu süre zarfında, Karaköy'den Eminönü istikametine seyahat eden araçlar, Karaköy'den Tersane Caddesi üzerinden yönlendirilecektir. Araçlar, Unkapanı Kavşağı ve Ragıp Gümüş Pala Caddesi üzerinden Eminönü istikametine yönlendirilecektir.

20 günlük ikinci aşamada ise Eminönü'den Karaköy istikametine seyahat eden araçlar, Ragıp Gümüş Pala Caddesi üzerinden yönlendirilecektir. Unkapanı Kavşağı'ndan Atatürk Köprüsü ve Tersane Caddesi kullanılarak ulaşım sağlanacaktır. Bu süreç boyunca tramvay seferleri etkilenmeyecek, otobüs seferleri ise belirlenen geçici güzergahlara yönlendirilerek ulaşım kesintisiz olarak devam edecektir.