Kültür-Sanat

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Engelli Bireylere 102 Medikal Malzeme Dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu iş birliğiyle düzenlenen programda, engelli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik 102 medikal malzeme dağıtıldı. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, engelli bireylerin toplumsal yaşama daha etkin katılımlarını desteklediklerini vurguladı.

Abone Ol

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal yaşama daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile iş birliği yaparak 102 medikal malzeme dağıtımını gerçekleştirdi. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen programda, 16 akülü tekerlekli sandalye, 42 yetişkin tekerlekli sandalye, 14 çocuk tekerlekli sandalye ve 30 konuşan saat ile beyaz baston, ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Hakkı Emre Yunt, Fiziksel Engelliler Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Tatar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, engelli bireyler ve aileleri katıldı. Ayrıca, Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Fatma Şahin, engelli bireylerin topluma entegrasyonu için yürütülen çalışmalara vurgu yaparak, "Başkan Fatma Şahin olarak bütün engeller kalkana kadar engelli bireylerin emrindeyim" dedi. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ise Başkan Şahin'in engellilere yönelik duyarlılığını ve desteklerini övgüyle dile getirdi.

Program, malzeme dağıtımının ardından yapılan konuşmalar ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.