Haber Merkezi- İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, şimdiye kadar 182 gün boyunca devam etmekte.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ne yapılan 5 saldırıda 54 Filistinli hayatını kaybetti, 82 Filistinli ise yaralandı.

Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail'in başlattığı saldırılardan bu yana, Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 33.091'e, yaralananların sayısı ise 75.750'ye yükseldi.

Saldırıdan sorumlu tutulan 2 üst düzey subay görevden alındı. Gazze'de uluslararası yardım görevlilerinin öldürülmesinin ardından yankılar sürüyor.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansuri: Reisi'nin helikopterinden iki kişiyle irtibat kuruldu İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansuri: Reisi'nin helikopterinden iki kişiyle irtibat kuruldu

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının öldürülmesi sonrasında toplandı ve İsrail'in saldırısı eleştirildi.

İsrail ordusu, sorumluluğu kabul ederek 2 üst düzey subayı görevden aldı. Ancak İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir, görevden almalara karşı çıktı ve "hata olsa bile askerlerin yargılanmaması gerektiğini" belirtti.

ABD ise yardım görevlilerinin öldürülmesiyle ilgili İsrail'in yayımladığı raporu yeterli buldu ve "bağımsız bir soruşturma planımız yok" açıklamasını yaptı.